Maart 2007 : De lincoln Continental Town Car Collector serie is aangekomen uit de USA. Alvast iets over de lincoln:

De Lincoln Continental Mark V was een grote coupe die door Lincoln werd verkocht, een divisie van de Ford Firma, waar de meer luxure auto's werden gemaakt. Deze auto werd verkocht in de jaren 1977, 1978 en 1979. De Mark V was een gerestylde Mark IV, waarbij de ronde vormen vervangen waren door meer hoekigere en scherpere lijnen, waarbij de nieuwe autotrend werd gevolgd.
De standaard motor was nu de Ford 400 in≥ (6.6 L) small-block motor in plaatst van de 460 in≥ (7.5 L) Ford motor, maar deze laatste motor was nog wel als optie overal verkrijgbaar, maar in Californie alleen de eerste twee jaar van de productie.

De Mark V werd getest door het gerenommeerde Duitse autoblad "Auto Motor Und Sport" in 1978 en tot aan vandaag houd de auto het record als de meeste inefficiŽnte auto wat brandstofverbruik betreft, welke ooit door hun is getest. De auto had een gemiddeld verbruik van 7 miles per gallon (1liter op 2,35 kilometer) en bij maximale acceleratie was dit gebruik zeer extreem met een waarde van zelfs 3,5 miles per gallon (1liter op 1,18 kilometer).

Lincoln, met de Mark V en Continental, hield het met deze Amerikaanse giganten het langste stand van allemaal, maar na 1979 was dit gewoon niet meer mogelijk. De olie crisis kwam er aan en de nieuwe modellen zouden worden voorzien van kleinere motoren ( 5 liter), en was het tijdperk van steeds grotere motoren voorbij.

 

 

Technische Gegevens:
Bouwjaar: 1979
Uitvoering: Continental town car - collector serie
Aantal cilinders: V8
Cilinderinhoud in cm≥: 6600
Vermogen in pk : 165 pK
Topsnelheid in km/uur: --
Carrosserie/Chassis: afzonderlijk chassis
Gewicht: 2340 kg
Productie-aantallen: --
Nieuwprijs in 1979: $--,00
Optie's: Automaat
Airconditioning
Cruise control
Stuurbekrachtiging
Centrale duurvergrendeling
Lederen bekleding
Elektrische ramen
Elektrische stoel verstellingen
Elektrisch schuif/spiegel dak
Elektrische antenne
8 track radio + voetbediening zoeken zenders
Cartier klok
Elektrische antennne
Automatische inschakeling verlichting
Goud kleurige gril
2 keer zo dik tapijt